Volle maan in Waterman (19 augustus 2024) en de wijsheid van godin Cerridwen - Inspirerend Leven (2024)

Voel je de drang om je los te maken van alles wat je tegenhoudt? De volle maan is altijd een moment van diep inzicht, maar wanneer ze in Waterman staat, wordt die energie versterkt door een vernieuwende en bevrijdende kracht. Waterman staat bekend om zijn onafhankelijke en vooruitstrevende aard, vertelt Annick Van Damme, spirituele coach en auteur van Tarot voor jezelf. Tijdens deze volle maanfase word je uitgenodigd om je eigen route te volgen, buiten de gebaande paden. Durf je die uitdaging aan te gaan?

Waterman moedigt je aan om voorbij de oppervlakte te kijken, om je emoties niet alleen te voelen, maar ook te begrijpen en te integreren op een manier die je verder helpt.

Waterman-energie: vernieuwing en bevrijding

De energie van Waterman, geleid door de revolutionaire planeet Uranus, is als een frisse wind die oude patronen en overtuigingen wegvaagt. Volle maan in Waterman draait om vooruitgang en vernieuwing, maar ook om bevrijding, vooral op emotioneel vlak. Tijdens deze volle maan kun je een sterke behoefte voelen om je te bevrijden van emotionele blokkades die je authenticiteit in de weg staan. Dit is een tijd om kritisch na te denken over je emoties. Welke gevoelens houd je vast die niet langer dienen? Wat kun je loslaten om meer in contact te komen met je ware zelf?

Waterman moedigt je aan om voorbij de oppervlakte te kijken, om je emoties niet alleen te voelen, maar ook te begrijpen en te integreren op een manier die je verder helpt. Het is een periode waarin je je vrijheid kunt terugwinnen door oude, beperkende overtuigingen los te laten en ruimte te maken voor nieuwe, verfrissende perspectieven. Het doel is om jezelf te bevrijden, zodat je in lijn kunt leven met je meest authentieke zelf, zonder de bagage van het verleden die je tegenhoudt.

De Godin Cerridwen begeleidt je op je pad

Cerridwen is een krachtige godin die diep verbonden is met de energie van de maan, vooral tijdens transformatieve momenten zoals de volle maan. Ze wordt vaak afgebeeld met haar magische ketel, een symbool van transformatie, waarin ze een elixer van kennis en profetie brouwt. Cerridwen is de hoedster van diepe wijsheid en innerlijke kracht, eigenschappen die sterk resoneren met de energie van de volle maan in Waterman.

De maan, als symbool van het vrouwelijke en het intuïtieve, werkt in harmonie met Cerridwens’ energie. De volle maan verlicht wat verborgen is, onthult wat in de schaduw ligt; net als Cerridwen, nodigt ze je uit om naar binnen te keren en te transformeren. Cerridwens verbinding met de maan maakt haar een ideale gids voor rituelen en meditaties tijdens deze tijd. Haar energie helpt je niet alleen om wijsheid te vergaren, maar ook om die wijsheid te gebruiken voor diepgaande innerlijke transformatie.

Tijdens de volle maan in Waterman nodigt Cerridwen je uit om naar binnen te kijken en de ketel van je eigen innerlijke wijsheid te onderzoeken. Ze ondersteunt je bij het loslaten van oude, beperkende emoties en helpt je om te transformeren, zodat je in staat bent om volledig in je kracht te staan. Haar aanwezigheid tijdens deze maanfase versterkt je vermogen om je los te maken van wat niet langer dient en om je ware potentieel te omarmen.

Ritueel voor de volle maan in Waterman

De volle maan in Waterman, gecombineerd met de energie van Cerridwen, biedt een bijzondere gelegenheid voor transformatie en emotionele bevrijding. Hieronder vind je een gedetailleerd ritueel dat je kunt uitvoeren om deze krachtige energie te benutten.

Voorbereiding

Zoek een rustige plek waar je niet gestoord zult worden. Verzamel de volgende items:

    • Een blauwe kaars (symbolisch voor de energie van Waterman).
    • Een schaal met zuiver water
    • Een afbeelding of symbool van Cerridwen (bijvoorbeeld een kleine ketel of een afbeelding van de godin).
    • Een stuk papier en een pen.
    • Zout (voor de reiniging van de ruimte).
    • Een klein zakje of bakje voor het zout na het ritueel.

Begin met het reinigen van de ruimte door zout te gebruiken. Plaats kleine hoopjes zout in alle hoeken van de kamer, werkend in wijzerzin (met de klok mee) om positieve energie te bevorderen. Terwijl je dit doet, kun je de volgende woorden zeggen:

“Met dit zout reinig ik deze ruimte, zuiver ik de energie en bereid ik deze ruimte voor op transformatie en wijsheid.”

Visualiseer dat het zout alle negatieve energieën absorbeert en de ruimte vult met zuiverheid en helderheid.

Meditatie en verbinden met Cerridwen

  • Steek de blauwe kaars aan en ga comfortabel zitten. Focus op je ademhaling en laat je gedachten tot rust komen. Visualiseer dat de volle maan een helder, verlichtend licht op je schijnt, dat je hele wezen vult met vernieuwende energie. Voel hoe je steeds dieper ontspant en je opent voor de energie van de maan en Cerridwen.
  • Roep de energie van Cerridwen aan met de volgende woorden:“Cerridwen, wijze godin van transformatie en innerlijke kracht, ik roep je aan om mij te begeleiden tijdens deze volle maan. Vul mijn hart met jouw wijsheid en mijn geest met jouw helderheid. Help me om mijn ware zelf te zien en oude patronen los te laten die mijn groei belemmeren. Laat jouw magische ketel van transformatie in mij werken, zodat ik kan loslaten wat niet langer dient en ruimte kan maken voor nieuwe inspiratie. Zo moge het zijn.” Terwijl je deze woorden uitspreekt, visualiseer dat Cerridwen voor je verschijnt met haar ketel. Voel haar aanwezigheid en de kracht die ze met zich meebrengt. Stel je voor dat haar energie je omhult en je vult met kracht en wijsheid.

Intentie formuleren en loslaten

Neem het stuk papier en schrijf je intenties voor deze volle maan op. Denk na over welke oude patronen, emoties of overtuigingen je wilt loslaten. Schrijf duidelijk op wat je wilt transformeren in je leven.

Leg het beschreven stukje papier in de schaal met water. Zet de schaal met water in het volle maanlicht, zodat het papier volledig doordrenkt raakt. Terwijl het papiertje weker wordt, stel je voor dat je intenties door het maanlicht worden getransformeerd. Visualiseer dat de oude energie oplost en dat er ruimte ontstaat voor nieuwe, verfrissende energie.

Je kunt de volgende woorden fluisteren terwijl je dit doet:

“Met het licht van de maan en de wijsheid van Cerridwen, laat ik los wat mij niet langer dient. Moge de energie van deze volle maan mij transformeren en bevrijden. Wat ik heb uitgesproken, zal nu realiteit worden. “

Afsluiten van het ritueel

Bedank je Cerridwen voor haar begeleiding en de energie van de volle maan in Waterman voor de kracht van transformatie. Zeg de volgende woorden:

“Dank u, Cerridwen, voor uw aanwezigheid en leiding. Dank aan de volle maan voor haar licht en helderheid. Moge deze transformatie zich voortzetten in mijn leven. Ik sluit dit ritueel met dankbaarheid en liefde. Zo is het.”

Zout Opruimen: Na het ritueel, verzamel je het zout uit de hoeken van de kamer, dit keer werkend in tegenwijzerzin (tegen de klok in). Dit helpt om de reiniging te voltooien en alle resterende negatieve energieën op te nemen. Plaats het zout in een klein zakje of bakje. Begraaf het zout vervolgens in de tuin of op een veilige plek in de natuur, terwijl je visualiseert dat de negatieve energieën worden getransformeerd door de aarde.

Dit ritueel helpt je niet alleen om je intenties kracht bij te zetten, maar ook om oude energieën los te laten en te transformeren. Door de begeleiding van Cerridwen en de energie van de volle maan in Waterman, creëer je een krachtige ruimte voor vernieuwing en groei. Laat jezelf toe om volledig in deze energie te stappen en je leven te verrijken met de wijsheid en kracht die deze rituelen kunnen bieden.

Tarot voor jezelf

Volle maan in Waterman (19 augustus 2024) en de wijsheid van godin Cerridwen - Inspirerend Leven (1)

Lees nog meer inspirerende woorden van Annick van Damme in Tarot voor Jezelf. Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu

Je bestelt bij Volle maan in Waterman (19 augustus 2024) en de wijsheid van godin Cerridwen - Inspirerend Leven (2)

Lees ook deze artikelen van Annick van Damme:

  • Maanwater: wat is het, hoe maak je het en hoe gebruik je het?
  • Welke tarotkaart hoort bij jouw sterrenbeeld (en vertelt veel over je levensweg)?

volle maanvolle maan waterman

Boekentip van de redactie

Volle maan in Waterman (19 augustus 2024) en de wijsheid van godin Cerridwen - Inspirerend Leven (3)

€ 17,50

De wijsheidscodes

Gregg Braden

Waarom blijven bepaalde spirituele teksten eeuwenlang hun waarde behouden? Gregg Braden laat zien wat ze zo universeel maakt: de codes van wijsheid die erin verscholen liggen.

22.50

Bekijk aanbieding

Meer lezen over spiritualiteit?

Wat zijn karmische opdrachten en waarom zijn ze zo belangrijk?

Spiritualiteit

Tips van een psycholoog: zo herken je een partner met het Peter Pan-syndroom (en dit kun je het best doen!)

Bewustzijn

De spirituele betekenis van de Mot: wat betekent het als je steeds nachtvlinders tegenkomt?

Spiritualiteit

Volle maan wandeling: dit zijn de gezonde voordelen ervan

Volle maan in Waterman (19 augustus 2024) en de wijsheid van godin Cerridwen - Inspirerend Leven (9)

Annick Van Damme

Tarot-expert en spirituele coach Annick Van Damme werkt al verschillende jaren met de tarot als instrument voor bewustwording. Ze begeleidt anderen met liefde en enthousiasme om de tarot te gebruiken als leidraad om vrijer te leven en meer geluk te ervaren. Het beeld van de tarotkaarten zet je energie in beweging en geeft je de boodschap die op dat moment belangrijk is.

Terug naar overzicht

Reactie

  1. Volle maan in Waterman (19 augustus 2024) en de wijsheid van godin Cerridwen - Inspirerend Leven (10)

    Ursula de Jong 14 augustus 2024 - 06:23

    Reply

    Dank; voor de bemoediging

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Volle maan in Waterman (19 augustus 2024) en de wijsheid van godin Cerridwen - Inspirerend Leven (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 5426

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.