Omnipod versus Tslim: welke insulinepomp moet u kopen? – Diabetic Me (2024)

Insulinepompen zijn een welkome verlichting voor mensen met diabetes die moe zijn van constante injecties. Ze bootsen de functies van de alvleesklier nauw na en geven insuline af als reactie op de veranderingen in de bloedsuikerspiegel.

Omnipod en t:slim zijn de grootste namen in de diabetesbehandelingsindustrie. Met de recente release van de Omnipod 5 en de t:slim X2 Control-IQ is een vergelijking tussen Omnipod en t:slim op zijn plaats.

We bespreken alles wat u moet weten over deze twee apparaten, inclusief hun functies, prestaties, gemiddelde kosten en voor- en nadelen. Aan het einde van dit artikel kunt u kiezen welke insulinepomp het meest geschikt is voor uw behoeften.

Insulet Omnipod 5: een kort overzicht

De Omnipod 5, ontwikkeld door het in Massachusetts gevestigde bedrijf voor medische hulpmiddelen Insulet, is 's werelds eerste slangloze insulinepomp met een geïntegreerde CGM (Continuous Glucose Monitor). De tubeless-functie elimineert het ongemak van het onder de huid inbrengen van een naald en het ongemak van het loskoppelen tijdens het sporten of sporten.

De Insulet Omnipod 5 is het vierde in de handel verkrijgbare AID-systeem (Auxin-inducible Degron), na de MiniMed 670G-systeem, het MiniMed 770G-systeem en het Tandem Control-IQ-systeem. Het werd op 23 december 2020 ter goedkeuring naar de FDA gestuurd en volledige goedkeuring gekregen in januari 28, 2022.

Bij de release brak de Omnipod 5 het nieuwe record van Insulet. Het bedrijf haalde alleen al voor de Omnipod 1.3 meer dan $ 5 miljard aan inkomsten binnen, wat een stijging van 18% is ten opzichte van het jaar ervoor. Om het af te maken, de CES (Consumer Electronics Show) noemde de Omnipod 5 een Innovation Award Honoree vanwege zijn uitstekende ontwerp en techniek.

In tegenstelling tot eerdere Omnipod-varianten die met losse controllers worden geleverd, werkt de Omnipod 5 met een smartphone-app. De app is compatibel met Android- en Apple-producten, maar Insult zal handheld-controllers sturen voor gebruikers die geen compatibele smartphone hebben.

Door volledige aanpassing mogelijk te maken, geeft de Omnipod 5 u meer controle over uw glucosebereik. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u de afstandsbediening kwijtraakt of beschadigt, aangezien de app op de meeste telefoons kan worden gedownload.

U kunt ook maximaal acht verschillende programma's instellen die op verschillende tijdstippen per dag kunnen worden gebruikt, waardoor de flexibiliteit nog verder wordt vergroot.

Tandem t:slanke X2 Control-IQ

De Tandem t:slim X2 heeft sinds de lancering in 2016 meerdere verbeteringen ondergaan. Het begon als een traditionele insulinepomp, maar is nu geëvolueerd om samen te werken met Dexcom G6 CGM, waarvoor geen vingerprik nodig is diabetes behandeling beslissingen of kalibratie.

Terwijl de Omnipod 5 de eerste tubeless insulinepomp is, is de t:slim X2 de eerste insulinepomp die een volledig geautomatiseerde software voor het doseren van insuline. Tandem noemde deze technologie Control-IQ.

Control-IQ is verbonden met een geïntegreerde CGM en een ACE-pomp om glucosewaarden te voorspellen en de toediening dienovereenkomstig aan te passen.

Als de glucosewaarden hoger zijn dan 160 mg/dL, wordt de basale insulinetoediening verhoogd. Als de waarden lager zijn dan 112.5 mg/dL, wordt de basale insulinetoediening verminderd. Onder de 70 mg/dL stopt het. Het streefniveau kan niet worden aangepast om onderdosering of overdosering te voorkomen.

De t:slim X2 maakt gebruik van een traditionele opstelling van de insulinepomp (pompmechanisme, een insulinereservoir en een canuleslang) en beschikt over optionele instellingen voor slaap en lichaamsbeweging. Deze instellingen veranderen de behandelingswaarden zodat ze op de juiste manier overeenkomen met de fysiologische behoeften tijdens deze activiteiten.

Net als de Omnipod 5 wordt de t:slim X2 geleverd met een gratis t:simulator-app om de insulinepomp te bedienen met een mobiel apparaat. De app geeft alarmen en pompwaarschuwingen weer, evenals insulinetherapiegegevens, basale en bolustoedieningen, glucosetrends en veranderingen in de pompstatus. Het uploadt alle relevante informatie automatisch naar de cloudgebaseerde t:connect webapplicatie.

Omnipod 5 versus t:slim X2: overeenkomsten en verschillen

De Omnipod 5 vs t:slim X2 zijn eersteklas insulinedoseringsoplossingen voor mensen met diabetes. Het zijn twee van 's werelds meest geavanceerde in de handel verkrijgbare doseersystemen, dus kiezen tussen de een of de ander is als kiezen tussen Samsung en iPhone. Hier is hoe ze zich tot elkaar verhouden:

Opmerkelijke functies

Het meest bepalende kenmerk van de Omnipod 5 is de tubeless functionaliteit. Hiermee hoeft u alleen maar de pod op uw huid te plakken en de Dexcom G6 CGM-sensor zijn werk te laten doen. Dit maakt het een uitstekende optie voor kinderen, lichamelijk actieve personen en mensen met trypanofobie (angst voor naalden).

Als de functie Activiteit is ingeschakeld, wordt het glucosedoel binnen een ingestelde periode verhoogd tot 150 mg/dL. De pomp keert terug naar het oude doelbereik wanneer de aangewezen periode verstrijkt, die door de gebruiker wordt toegevoegd.

Een ander opmerkelijk kenmerk is de Omnipod 5 SmartAdjust, een op algoritmen gebaseerde software die de insulinewaarden elke vijf minuten opnieuw kalibreert op basis van uw glucosewaarden. U kunt de niveaus handmatig aanpassen of in de automatische modus zetten met aanbevolen waarden.

Aan de andere kant is de t:slim X2 trots op zijn Control-IQ-technologie. De pomp stemt elke vijf minuten opnieuw af op de Dexcom G6 CGM en voorspelt 30 minuten van tevoren wat uw bloedsuikerspiegel zal zijn, terugkijkend op eerdere metingen. De pomp zal de toediening van basale insuline verhogen, verlagen of onderbreken op basis van de weergegeven aantallen.

Net als de Omnipod heeft de t:slim X2 een activiteitsfunctie. De slaapfunctie houdt je bloedsuikers tussen 112.5 en 120 mg/dl, zodat u een volledige nachtrust kunt krijgen zonder wakker te worden vanwege een lage bloedsuikerspiegel. De trainingsfunctie past zich aan suiker niveaus tussen 140 en 160 mg/dl en stopt wanneer wordt voorspeld dat deze lager dan of gelijk is aan 80 mg/dl.

Wanneer de t:slim X2 een abnormale stijging van de glucosewaarden detecteert (180 mg/dL of meer), geeft hij automatisch een bolusinjectie af. Dat doet hij maximaal één keer per uur.

De t:slim X2 is compatibel met kinderen van zes jaar en ouder, terwijl de Omnipod kan worden gebruikt voor kinderen van twee jaar en ouder.

Makkelijk te gebruiken

De Omnipod 5 is niet afhankelijk van plastic slangen of canules, waardoor hij een redelijk voordeel heeft ten opzichte van de t:slim X2 op het gebied van comfort en gebruiksgemak. Het feit dat het volledig via de telefoon wordt bediend, maakt het des te handiger.

De Omnipod 5 meet 1.53 x 2.05 x 0.57 inch, waardoor het een van de kleinste insulinepods op de markt is. Het wordt bestuurd via de Omnipod-app genaamd Omnipod View, waarmee u uw bloedglucose in realtime kunt controleren.

Ter vergelijking: de t:slim X2 maakt gebruik van een plastic canule om insuline aan het lichaam toe te dienen. De cartridge is iets anders ontworpen dan andere merken insulinepompen. In plaats van een zuiger te gebruiken om de insuline omhoog te duwen, gebruikt het druk om insuline omhoog te trekken in de slang. Deze functie zorgt voor een kleinere, slankere pomp.

De t:slim is met 3.1 x 2.0 x 0.6 inch ongeveer XNUMX cm groter dan de Omnipod, maar nog steeds klein genoeg om zonder problemen onder kleding te verbergen.

Wat het touchscreen betreft, het is intuïtief en niet al te ingewikkeld. Het elimineert veel van het indrukken van knoppen en scrollen dat nodig is om een ​​insulinepomp zonder touchscreen te bedienen. Het bevat functies zoals insulinegevoeligheidsfactoren, aanpasbare basaalsnelheden en insuline-koolhydraatverhoudingen.

Zowel de Ominipod als de t:slim zijn volledig oplaadbaar. De Ominipod gaat tot drie dagen mee zonder opladen, terwijl de t:slim-batterij tot zeven dagen meegaat zonder opladen (vijf als CGM wordt gebruikt).

Eenheden van insuline

De Omnipod 5 kan tot 200 eenheden insuline bevatten, wat meer dan genoeg is voor algemeen gebruik. Afhankelijk van het gebruik, moet u de pods mogelijk eens in de twee dagen vervangen. Het heeft ongeveer 85 tot 100 eenheden nodig om te werken.

De t:slim kan tot 300 eenheden snelwerkende insuline bevatten. Het moet elke twee tot drie dagen worden vervangen om huidinfecties te voorkomen.

Levering en nauwkeurigheid

De Omnipod 5 en de t:slim X2 zijn relatief nieuwe producten, dus er is geen duidelijke consensus over welke insulinepomp een betere nauwkeurigheid levert. Hoewel er tests beschikbaar zijn, zijn er beperkte klinische gegevens om de beweringen van elk te ondersteunen.

Voor het grootste deel bieden beide een consistente insulinetoediening met zeldzame gevallen van defecte pods (minder dan 90%). Er wordt echter aangenomen dat de t:slim X2 de glucosespiegels beter onder controle houdt dan de Omipod. Het heeft aangetoond superieur te zijn aan sensor-augmented therapie in een gerandomiseerde controleproef.

Kosten en verzekering

De Omnipod 5 en de t:slim XS worden gedekt door particuliere verzekeringsmaatschappijen, Medicare en bepaalde beheerde Medicaid-programma's en State Medicaid.

Een doos met 5 Omnipod DASH-pods kost ergens tussen de $ 150 en $ 400 bij apotheken en winkels, terwijl een doos van 10 tot $ 800 kan kosten (hoewel sommige detailhandelaren ze voor veel minder verkopen). De pod gaat tussen de twee en drie dagen mee, afhankelijk van het aantal eenheden dat u per dag gebruikt.

Het Dexcom G6-systeem nodig om de Omnipod te bedienen te koop voor $ 350 tot $ 400. Elke doos wordt geleverd met drie sensoren, die elk 10 dagen meegaan. Daarom betaalt u tussen de $ 500 en $ 1,200 per maand om de Omnipod 5-insulinepomp te gebruiken.

De out-of-pocket-kosten van de t: slim X2 variëren van $ 3,000 tot $ 4,000. Deze prijs omvat alle benodigdheden, inclusief het Dexcom G6-systeem. Sommige plannen dekken meer dan 50% van deze kosten, dus het is de moeite waard om uw verzekeringsopties te bekijken voordat u het voor deze prijs koopt.

Voors en tegens van Omnipod 5

Dit zijn de grootste voor- en nadelen van het gebruik van Omnipod 5:

VOORDELEN

  • Naadloze integratie met Dexcom G6, een van de meest nauwkeurige CGM's beschikbaar met een MARD-score (Mean Absolute Relative Difference) van 9%
  • Draadloze, tubeless toepassing
  • Wordt geleverd met een waterdichtheid van IP28, zodat u tot 25 minuten in 60 voet water kunt onderdompelen zonder de pod te beschadigen
  • Past zich aan de behoeften van een gebruiker aan na de eerste twee of drie pods, waarbij het algoritme zichzelf aanpast op basis van de resultaten gedurende negen dagen
  • Aanpasbare doelen in stappen van 10 mg/dL, zodat u kleine doses insuline kunt toedienen (vanaf 0.0.5).
  • Hiermee kunt u gedurende de dag maximaal acht verschillende glucosedoelen toevoegen

NADELEN

  • Maximaal reservoirvolume van slechts 200 eenheden, met een minimale vulhoeveelheid van 85 eenheden
  • Bijbehorende Personal Diabetes Manager is niet waterdicht
  • Pod creëert een uitpuilend uiterlijk op de huid
  • Hiermee kunt u niet tanken of de haard opnieuw opstarten

Voors en tegens van t:slim X2

Dit zijn de voor- en nadelen van het gebruik van de t:slim over de Omnipod 5:

VOORDELEN

  • Corrigeert automatisch bolussen met een doel van 110 mg/dL, waarbij 60% van die waarde wordt geleverd
  • Vereist geen vingerprikken voor kalibratie of dosering tijdens de maaltijd
  • Met de tweeweg Bluetooth-functie kunt u de pomp in meerdere apparaten integreren, waaronder smartphones en CGM
  • Leverbaar tot en met vijf verschillende soorten van infusiesets om aan uw unieke behoeften te voldoen. Sommige worden geleverd met een automatische inserter, terwijl andere een aanpasbare inbrenghoek hebben met verschillende canulelengtes

NADELEN

  • Als de Control-IQ aanstaat, kun je geen eigen doel instellen bloed suiker. Dit kan een probleem zijn voor zwangere vrouwen, waar het doelwit is de bloedsuikerspiegel moet lager zijn dan 110 mg/dl
  • Is niet waterdicht, dus bij het zwemmen of douchen moet je hem uitdoen
  • Er is een clip of heupgordel nodig om de pomp te plaatsen, waardoor deze iets meer opvalt dan de Omnipod 5

Conclusie

We hopen dat onze Omnipod vs t:slim gids je heeft geholpen bij het kiezen van de insulinepomp die het beste bij je past!

Er is geen definitieve winnaar in deze vergelijking; het is uiteindelijk aan jou om te beslissen welk toestel het beste bij jouw voorkeur past. Het zijn beide eersteklas insulinepompen met een bijna perfecte nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.

Als u gemak belangrijker vindt dan iets anders, zouden we zeggen dat de Omnipod 5 de moeite van het bekijken waard is vanwege zijn tubeless-functionaliteit. Als u het niet erg vindt om een ​​canule te gebruiken, is de t:slim een ​​goede keuze vanwege de hoge nauwkeurigheid en automatische kalibratie.

Omnipod versus Tslim: welke insulinepomp moet u kopen? – Diabetic Me (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 5569

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.