Veelgestelde vragen advocaat | PO-Online (2024)

Abonnementen

  • Hoe kan ik mij abonneren?

    Om u te abonneren bij PO-Online klikt u in het hoofdmenu op ‘abonneren’. U kunt zich dan met het online inschrijfformulier abonneren. Liever eerst een korte demonstratie bij u op kantoor? Onze specialist komt graag bij u langs. Bel ons en maak een afspraak via: 030-26 44 100.

  • Wat zijn de kosten van een abonnement?

    Een abonnement bij PO-Online kost € 749,- (Basis, 10 punten), € 965,- (Plus ,15 punten) of € 1073,- (Extra, onbeperkt punten halen) per advocaat per jaar (excl. BTW). Een abonnementsjaar loopt vanaf het moment dat u het abonnement heeft afgesloten.

  • Hoe snel na mijn inschrijving kan ik beginnen met de cursussen?

    Wanneer wij op werkdagen vóór 16:00 uur uw getekende inschrijving ontvangen, wordt uw abonnement nog diezelfde dag geactiveerd.

  • Tot welke cursussen heb ik toegang met dit abonnement?

    Met een abonnement bij PO-Online krijgt u naast de cursussen voor advocaten, ook toegang tot de cursussen voor notarissen, accountants en fiscalisten.

  • Hoeveel PO-punten kan ik behalen met dit abonnement?

    Het abonnement bij PO-Online geeft u het recht om met het cursusaanbod 10 (Basis), 15 (Plus) of een onbeperkt aantal (Extra) PO-punten per abonnementsjaar te behalen.

Accreditatie

  • Is het opleidingsaanbod bij PO-Online erkend door de Orde?

    Ja, PO-Online is een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkende opleidingsinstelling.

  • Krijg ik PO-punten voor de cursussen?

    Ja, PO-Online is een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkende opleidingsinstelling. Eens per jaar, in januari, ontvangt u een e-mail van de Nederlandse Orde van Advocaten over de CCV opgave. In deze mail over de Centrale Controle Verordening (CCV) wordt u verzocht uw behaalde PO-punten van het voorgaande jaar door te geven via een digitaal formulier. De NOvA controleert deze opgave steekproefsgewijs. Het is daarom handig de certificaten te bewaren voor het geval er een controle door de NOvA plaatsvindt.

Cursussen

  • Wat is de studiebelasting van de cursussen?

    U krijgt PO-punten voor alle cursussen in dit pakket. Per cursus wordt het aantal PO-punten vermeld; meestal is dit 2. Het aantal PO-punten van een cursus komt overeen met de studiebelasting in uren.

  • Welke minimumscore moet ik halen per cursus?

    Er is een minimumscore vereist van 75% om de gestelde PO-punten te behalen. Alleen de eerste antwoorden op vragen tellen voor de score. Heeft u een vraag over gedaan en uiteindelijk wél goed beantwoord, dan telt dat niet mee voor uw score. U kunt overigens de cursus wel opnieuw maken.

  • Mag ik een cursus overdoen als ik hem niet heb gehaald?

    Als u voor de kennistoets van de cursus een te lage score haalt, kunt u de cursus opnieuw maken.

  • Als er een verandering is op inhoudelijk gebied, zoals nieuwe wetgeving, wordt dit dan aangepast in de cursus?

    U kunt ervan uitgaan dat de cursussen gebaseerd zijn op de geldende wetgeving. De redactie houdt voortdurend de ontwikkelingen bij, zodat de cursussen actueel zijn.

  • Hoe vaak komen er nieuwe cursussen in het pakket?

    Het cursuspakket is dynamisch. Dat wil zeggen dat er steeds nieuwe cursussen bij komen. Daarnaast worden bestaande cursussen geactualiseerd zodat ook deze gevolgd kunnen blijven worden.

  • Waarom speelt de video niet af?

    Heeft u problemen met het afspelen van de video’s in de cursus? Hieronder staan de meest gebruikte oplossingen:

    Werkt de video niet op uw PC? Controleer of ze wel afspelen op een andere computer, smartphone of tablet. Als dit het geval is dan ligt het aan uw computer of netwerk.
    Ziet u geen video? Misschien is in uw bedrijfsnetwerk het afspelen van video’s (Vimeo of YouTube) geblokkeerd. Neem hiervoor contact op met uw systeembeheerder.
    Haperende video? Gebruik het tandwieltje, rechtsonder in het scherm van de video, om de download-snelheid aan te passen.
    Ziet u een zwart scherm met een melding? De video’s worden regelmatig door ons gecheckt. Toch kan het zijn dat de video heel recentelijk door YouTube is verplaatst of verwijderd.

  • Wat moet ik doen als video’s in de cursussen niet scherp te zien zijn?

    Wellicht wordt de video niet op HD (high definition) afgespeeld. De videospeler probeert automatisch de voor u beste versie van de video te laden (op basis van de beschikbare internetsnelheid en schermgrootte).

    Rechts onderin, op de afspeelbalk van de video ziet u dat in het grijs ‘HD’ staat. Als u hierop klikt en vervolgens 720p of 1080p selecteert, kunt u de video in de hogere beeldkwaliteit bekijken. Mochten de beelden dan gaan schokken, dan is de internetverbinding te langzaam of is uw computer niet in staat HD af te spelen. U kunt de video’s dan zonder HD bekijken, maar het beeld is dan niet optimaal.

  • Wat gebeurt er als ik een cursus heb gehaald?

    Als u een cursus met goed gevolg heeft afgelegd, wordt automatisch een certificaat aangemaakt waarop de naam van de cursus staat vermeld, het aantal PO-punten en de datum waarop u deze cursus met goed gevolg heeft afgesloten. Dit certificaat kunt u printen en bewaren voor uw cursusadministratie voor de Nederlandse Orde van Advocaten.

Demonstratie

  • Ik zou graag in praktijk willen zien hoe een cursus via PO-Online werkt, kan dat?

    Onze specialist op uw vakgebied komt graag bij u langs voor een demonstratie. Bel om een afspraak te maken met 030-26 44 100. U kunt ook een proefcursus aanvragen.

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact op met onze studieadviseurs!

  • 030 - 26 44 100
Veelgestelde vragen advocaat | PO-Online (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated:

Views: 6755

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.