Πώς να στείλετε ένα κείμενο από email χρησιμοποιώντας iPhone, Verizon και άλλα - wifinews.gr (2024)

Με τις πολλές διαφορετικές εφαρμογές και υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο και στα κινητά μας τηλέφωνα, μερικές φορές είναι εύκολο να ξεχνάμε ότι τα παλιά καλά SMS εξακολουθούν να υπάρχουν. Μπορεί να μην είναι η πιο έξυπνη τεχνολογία ανταλλαγής μηνυμάτων εκεί έξω, αλλά το μοναδικό πράγμα με τα SMS είναι ότι είναι καθολική. μπορεί τώρα να γνωρίζετε εάν κάποιος είναι στο Facebook Messenger ή στο WhatsApp, αλλά αν γνωρίζετε τον αριθμό τηλεφώνου του, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μπορεί να λάβει ένα μήνυμα SMS. Το ακόμη καλύτερο είναι ότι η τεχνολογία μηνυμάτων είναι αρκετά καθολική, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να στείλετε ακόμη και ένα κείμενο από email.

Λοιπόν όλοι γνωρίζουμε το άτομο που δεν ελέγχει ποτέ το email του αλλά στέλνει συνεχώς μηνύματα. Εάν είστε ποτέ σε τσιμπήματα και χωρίς το τηλέφωνό σας για οποιονδήποτε λόγο, εδώ είναι ένας οδηγός για την αποστολή ενός κειμένου από email σε αυτά τα άτομα.

Πώς να στείλετε ένα κείμενο από ένα email
Αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει σε μερικές διαφορετικές μεθόδους για να στείλετε ένα κείμενο από τον λογαριασμό email σας. Εάν βρίσκεστε να στέλνετε συχνά μηνύματα κειμένου μέσω email, ίσως θελήσετε να κατεβάσετε μια επέκταση προγράμματος περιήγησης για να κάνετε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη. Θα το καλύψουμε στην επόμενη ενότητα. Προς το παρόν, ωστόσο, ο πιο γρήγορος τρόπος για να ξεκινήσετε την αποστολή μηνυμάτων SMS μέσω email είναι απλώς να χρησιμοποιήσετε την κανονική σας εφαρμογή αλληλογραφίας και τις κατάλληλες διευθύνσεις πύλης.

Βήμα 1: Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα-πελάτη email της επιλογής σας, συνθέστε το email σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε το smartphone είτε τον υπολογιστή σας για να το γράψετε και δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε ένα παραδοσιακό πρόγραμμα-πελάτη αλληλογραφίας όπως το Outlook ή το Thunderbird ή μια υπηρεσία webmail όπως το Gmail ή το Yahoo.

Βήμα 2: Αντί να εισαγάγετε μια διεύθυνση email στο πλαίσιο του παραλήπτη, εισαγάγετε τον 10ψήφιο αριθμό τηλεφώνου του ατόμου που προσπαθείτε να επικοινωνήσετε, αλλά μην πατήσετε ακόμα το enter.

Βήμα 3: Αντίθετα, αφού εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου, επιλέξτε την κατάλληλη διεύθυνση “@gateway” στο τέλος.

Πύλες κινητής τηλεφωνίας ΗΠΑ και Καναδά για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου SMS
Είτε πρόκειται να στείλετε ένα μήνυμα κειμένου σε τηλέφωνο iPhone ή Android από email, πρέπει να γνωρίζετε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας των παραληπτών. Με άλλα λόγια, η αποστολή κειμένου σε τηλέφωνο iPhone και Android θα μπορούσε να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία, αλλά η αποστολή κειμένου σε τηλέφωνο Verizon από email θα διαφέρει πάντα από την αποστολή κειμένου στην T-Mobile από email.

Ακολουθεί μια λίστα που έχουμε συγκεντρώσει με μερικούς από τους πιο συνηθισμένους παρόχους υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και τις αντίστοιχες διευθύνσεις πύλης τους. Λάβετε υπόψη ότι εάν προσπαθείτε να στείλετε ένα μήνυμα που έχει μήκος περισσότερους από 160 χαρακτήρες, συνήθως θα σταλεί χρησιμοποιώντας την Υπηρεσία Μηνυμάτων Πολυμέσων (MMS) αντί να χωριστεί σε πολλά μηνύματα SMS. Εάν το άτομο στο οποίο στέλνετε μηνύματα δεν διαθέτει πρόγραμμα ανταλλαγής μηνυμάτων που περιλαμβάνει MMS, τότε είτε δεν θα λάβει το μήνυμα είτε ενδέχεται να χρεωθεί με επιπλέον χρέωση για να το ανοίξει.

Ορισμένες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν επίσης συγκεκριμένες πύλες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε MMS. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πύλες για να βεβαιωθείτε ότι περνούν μεγαλύτερα μηνύματα. Το MMS μπορεί επίσης να στείλει φωτογραφίες, αν και σε πολύ χαμηλή ανάλυση.

CarrierSMS Gateway DomainMMS Gateway Domain
AT&T[emailprotected][emailprotected]
Boost Mobile[emailprotected][emailprotected]
Cricket Wireless[emailprotected][emailprotected]
Google Project Fi[emailprotected][emailprotected]
Republic Wireless[emailprotected]None
Sprint[emailprotected][emailprotected]
Straight Talk[emailprotected][emailprotected]
T-Mobile[emailprotected][emailprotected]
Ting[emailprotected]None
TracfoneDepends on underlying carrier[emailprotected]
U.S. Cellular[emailprotected][emailprotected]
Verizon[emailprotected][emailprotected]
Virgin Mobile[emailprotected][emailprotected]
Bell Mobility[emailprotected]
Rogers[emailprotected]
Fido[emailprotected]
Telus[emailprotected]
Koodo[emailprotected]
Virgin Mobile[emailprotected]

Ένα τελευταίο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι εάν χρησιμοποιείτε Boost, Cricket Wireless, Republic Wireless, Straight Talk, Ting ή Tracfone — όλοι οι φορείς εκμετάλλευσης εικονικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας (MVNO) — ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε τη διεύθυνση πύλης που ανήκει είτε στο Sprint. T-Mobile, Verizon ή AT&T, αντί για αυτά της παραπάνω λίστας, καθώς επιστρέφουν όλα σε αυτά τα μεγάλα δίκτυα. Το ίδιο ισχύει για τις καναδικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Fido (Rogers), Koodo and Public Mobile (Telus) και Virgin Mobile (Bell Mobility), οι οποίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τις πύλες για τα αντίστοιχα μητρικά τους δίκτυα.

Πώς να κατεβάσετε μια επέκταση για πιο γρήγορα μηνύματα
Εάν χρησιμοποιείτε το Chrome ως πρόγραμμα περιήγησής σας και θέλετε να στέλνετε μηνύματα SMS χρησιμοποιώντας το λογαριασμό σας στο Gmail σε τακτική βάση, υπάρχει μια εύχρηστη επέκταση που ονομάζεται Αποστολή του email σας σε SMS (κείμενο) που θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο.

Ενώ υπάρχουν αρκετά πιο προηγμένα χαρακτηριστικά που απαιτούν συνδρομή επί πληρωμή, η δωρεάν έκδοση της επέκτασης είναι εκπληκτικά ικανή για βασικά μηνύματα κειμένου. Με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείτε να εισαγάγετε έναν αριθμό τηλεφώνου στον οποίο θα στείλετε ένα email. Και το καλύτερο από όλα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το σε ποιον πάροχο είναι ο παραλήπτης, καθώς η υπηρεσία CloudHQ πίσω από την επέκταση θα το καταλάβει αυτό για εσάς. Μπορείτε επίσης να στείλετε μεγαλύτερα, ακόμη και μορφοποιημένα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εμπλουτισμένου κειμένου. ο παραλήπτης θα λάβει έναν ιδιωτικό σύνδεσμο για να δει το πλήρες μήνυμα στο πρόγραμμα περιήγησής του.

Λάβετε υπόψη ότι στο δωρεάν πρόγραμμα υποστηρίζονται μόνο οι αριθμοί των ΗΠΑ και του Καναδά και οι αμφίδρομες επικοινωνίες είναι περιορισμένες, καθώς τα μηνύματα θα αποστέλλονται από έναν γενικό αριθμό τηλεφώνου. Η αναβάθμιση σε ένα από τα επί πληρωμή επίπεδα θα σας δώσει έναν προσαρμοσμένο αριθμό τηλεφώνου, ώστε οι παραλήπτες σας να μπορούν να στέλνουν απαντήσεις στα εισερχόμενά σας. Η πληρωμένη έκδοση σάς επιτρέπει ακόμη και να διεξάγετε καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω SMS απευθείας από τα εισερχόμενά σας στο Gmail και να ρυθμίζετε πιο εξελιγμένους αυτοματισμούς για πράγματα όπως η ειδοποίηση σας για σημαντικά νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω κειμένου.

Για ορισμένες πιο προσιτές λειτουργίες αυτοματισμού, οι χρήστες του Google Voice μπορούν να συνδέσουν το Ημερολόγιο Google με το Gmail με το έξυπνο σύστημα διαχείρισης If This Then That (IFTTT). Από εδώ, μπορείτε να ρυθμίσετε το IFTTT για να προγραμματίσετε ένα κείμενο χρησιμοποιώντας το Google Voice, το οποίο ορισμένοι μπορεί να βρουν μια πιο γρήγορη επιλογή από το να περάσουν όλη τη διαδικασία με email.

Πώς να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες εφαρμογών ιστού (φιλικές προς τις επιχειρήσεις)
Υπάρχουν πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες και εφαρμογές για την αποστολή μηνυμάτων μέσω email, οι οποίες μπορεί να είναι πιο κατάλληλες για επιχειρήσεις. Το Message Media είναι ένα από τα αγαπημένα μας, καθώς κάνει τη διαδικασία πολύ απλή και υποστηρίζει μηνύματα SMS, RCS, MMS, Messenger, ακόμη και μηνύματα WhatsApp.

Διαθέτει μια χρήσιμη λειτουργία όπου μπορείτε να δείτε το αρχικό σας μήνυμα και τις επόμενες απαντήσεις, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε γρήγορα μια συνομιλία. Σας επιτρέπει επίσης να στέλνετε γραπτά μηνύματα σε διεθνείς αριθμούς τηλεφώνου και με επιπλέον κόστος, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ετικέτες άλφα για την αναγνώριση αποστολέων, αποστολή κειμένου σε φωνή, αποκλειστικούς αριθμούς και άλλα εύχρηστα πρόσθετα.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το Message Media δωρεάν για να δείτε αν λειτουργεί για εσάς, αλλά θα πρέπει να εγγραφείτε για μηνιαία συνδρομή για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε μετά τη δοκιμαστική περίοδο.

Πώς να στείλετε ένα κείμενο από email χρησιμοποιώντας iPhone, Verizon και άλλα - wifinews.gr (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated:

Views: 6390

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.