HomeWizard Plug-In Battery bewaart je duurzame zonnestroom voor een later moment (2024)

5 min leestijd

HomeWizard Plug-In Battery bewaart je duurzame zonnestroom voor een later moment (1)

Homewizard

5 min leestijd

Huishoudens met zonnepanelen kunnen vanaf nu zelf een thuisbatterij installeren. Zonder installateur of hoge installatiekosten. Dat meldt HomeWizard, marktleider in energie-inzichten voor consumenten. Stekker in het stopcontact, een aantal stappen in de app doorlopen en je slaat automatisch je eigen opgewekte zonne-energie op voor een later moment, bijvoorbeeld ‘s nachts.

De Plug-in Battery werkt draadloos samen met de P1 Meter om de zonnestroom op te slaan die je anders zou terugleveren. Wanneer je energie nodig hebt, wordt de stroom uit de batterij gebruikt in plaats van dure netstroom. Zo profiteer je dag en nacht van zonne-energie.

Thuisbatterijen van verschillende aanbieders kosten tussen de 3.500 en 8.000 euro exclusief installatie. De thuisaccu van HomeWizard gaat 1.395 euro kosten. De eerste leveringen vinden in juli plaats. Het bedrijf wil duurzame opslag van zonnestroom toegankelijk maken voor het grote publiek, met een betaalbare thuisbatterij die zelf te installeren is.

Meer informatie over de Homewizard Plug-in thuisbatterij

Betalen voor terugleveren

De zes grootste energieleveranciers van Nederland zijn gestart met het berekenen van terugleverkosten aan de consument of hebben aangekondigd dat binnenkort te gaan doen. Energieleveranciers hebben te maken met hogere kosten vanwege de salderingsregeling en de groei in het aanbod van teruggeleverde zonne-energie. Deze kosten berekenen ze door aan hun klanten met zonnepanelen. De salderingsregeling stopt op 1 januari 2027, kondigde het nieuwe kabinet eerder dit jaar aan. Huishoudens met een thuisbatterij besparen geld doordat ze meer zonnestroom zelf gebruiken en minder terugleveren. Zij zijn in staat terugleverboetes te minimaliseren of zelfs volledig te voorkomen.

ook interessant

HomeWizard P1 meter: Slimme meter om je energieverbruik te bekijken

De HomeWizard Energy P1 meter is een slimme meter (dongle) die je op de P1 communicatie poort van een slimme energiemeter kan aansluiten.

Eerste batterij met een standaard stekker

HomeWizard presenteert komt als eerste met een thuisbatterij voorzien van een normale 220V stekker De zogeheten HomeWizard Plug-In Battery bewaart je duurzame zonnestroom voor een later moment. Paul Straathof, oprichter van HomeWizard, over het nieuwe product: “Om het gebruik van duurzame energie toegankelijk te maken voor het grote publiek, zijn we jaren geleden begonnen met het ontwikkelen van een thuisbatterij die door iedereen zelf te installeren is. Door zo veel mogelijk huishoudens in Nederland te betrekken, hopen we ons steentje bij te dragen bij het versnellen van de energietransitie.”

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vastgesteld dat je als consument gelimiteerd mag terugleveren op een stopcontact. Hiervoor houden we de Europese (EN/IEC 50549) normering aan die een limiet tot 800 watt toestaat en additionele HomeWizard gepatenteerde beveiligingen die verder gaan dan deze norm om tot een veilig product te komen.

Meer informatie over de Homewizard Plug-in Batterij

Netcongestie

De term netcongestie komt steeds vaker voor in het nieuws. Simpel gezegd is dit een file op het stroomnet in jouw wijk. Er is te veel elektriciteit die tegelijkertijd over dezelfde kabels probeert te reizen. Dit komt voor wanneer er veel meer aanbod dan vraag is, bijvoorbeeld doordat op zonnige dagen veel meer wordt opgewekt dan verbruikt. Batterijen bieden hier uitkomst.

Door een thuisbatterij op te laden met overtollige zonnestroom van je eigen zonnepanelen, kun je diezelfde stroom in de avond, nacht en ochtend weer gebruiken. Als iedereen zijn zelfconsumptie op deze manier maximaliseert en minder teruglevert, ontlasten we het net. Op andere momenten komt de zelfopgewekte stroom uit de batterij in plaats van uit het net, wat ook weer zorgt voor minder drukte op het stroomnet in de wijk.

Groeit met je mee

Veel thuisbatterijen zijn te groot. Niet in formaat, maar qua capaciteit. Hierdoor betaal je voor opslag die je in de zomer niet leeg krijgt en in de winter niet vol. Bij een gemiddelde woning is een opslag tussen de 2 kWh en 5 kWh perfect om alle apparaten in huis van stroom te voorzien gedurende de nacht. Daarom kan één HomeWizard Plug-In Battery tot 2,7 kWh opslaan. De batterij kan tot 800 watt laden en ontladen. Meer nodig? Stapel gemakkelijk één of meerdere batterijen, ook op een later moment.

HomeWizard Plug-In Battery

De HomeWizard Plug-In Battery is vanaf juli dit jaar beschikbaar. De thuisbatterij heeft een vermogen van 2,7 kWh en werkt volledig merkonafhankelijk. Dat houdt in dat de thuisbatterij werkt met iedere zonnepaneelomvormers en elke energieleverancier. Eén batterij kan met 800 watt laden en 800 watt ontladen. Bij een verandering in verbruik is het aantal thuisbatterijen op elk moment uit te breiden met 2,7 kWh per batterij.

Een enkele thuisbatterij vermindert zo’n 300 kg CO2-uitstoot per jaar, waardoor de thuisaccu van HomeWizard binnen drie jaar CO2-neutraal is. Met een geluidsniveau van nominaal 32 dB is het geluid vergelijkbaar met dat van een koelkast. Doordat elke thuisbatterij een eigen micro-omvormer heeft, zijn deze ook bij lage vermogens veel energie-efficiënter dan een batterij met één grote omvormer. De Plug-In Battery verbruikt in stand-by minder dan één watt.

ook interessant

Homewizard Energy Socket: Slimme stekker om stroomverbruik te meten

Wil je weten hoeveel stroom een bepaald apparaat gebruikt? Dan kun je gebruikmaken van de Homewizard Energy Socket, check de review.

Reserveer jouw Plug-In Battery

Het aanbod van de Plug-In Battery is beperkt. Er zijn een groot aantal in productie, maar deze hebben verschillende levermomenten starten vanaf deze zomer. Met een reservering middels een aanbetaling van € 50 verzeker jij je van één van de batterijen die nu al in de productielijn staat en kan HomeWizard beter opschalen. Hoe eerder je reserveert, hoe verder vooraan je in de 'wachtrij' staat.

Homewizard Plug-in Battery reserveren
HomeWizard Plug-In Battery bewaart je duurzame zonnestroom voor een later moment (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 6355

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.